Borger

Piteraq-varsel lukker Tasiilaq og omkringliggende bygder

DMI har udsendt et varsel om en langvarig Piteraq, der forventes at ramme Tasiilaq og de omkringliggende bygder fra tirsdag den 21. november 2023 kl. 06.00 til onsdag den 22. november kl. 18.00. Stormen forventes at medføre vindhastigheder på 25-28 m/s og vindstød op til 38 m/s, og udløbstiden for at varsel kan blive forlænget.

Som reaktion har Kommuneqarfik Sermersooq besluttet at lukke skoler, daginstitutioner og offentlige kontorer i Tasiilaq og de omkringliggende bygder både tirsdag og onsdag.

Beredskabschef Jes Damgaard Andersen understreger vigtigheden af at forberede sig på stormen. Han råder borgerne til at være på et trygt sted, som hos familie, venner eller naboer, inden stormen begynder, og at sikre sig tilstrækkelig forplejning, da der er risiko for, at stormen kan trække ud.

For yderligere information og assistance under stormen kan beredskabet i Tasiilaq kontaktes på +299 367789.