Borger

Ny aftale sikrer bedre sundheds- og ældrepleje

Borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Avaaraq Olsen, og Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain, satte i dag deres underskrifter på en aftale, der forpligter parterne til at arbejde sammen om forbedringer for borgerne i kommunens mindre byer. Dette skridt baner vejen for nye sundheds- og ældreplejebyggerier i Tasiilaq og Ittoqqortoormiit.

Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq har truffet en principbeslutning om at bygge nye faciliteter på sundheds- og ældreplejeområdet.

Blandt de planlagte projekter er et nyt plejehjem i Tasiilaq og en udvidelse af ældrekollektivet i Ittoqqortoormiit. Begge de nye plejefaciliteter skal bygges i forbindelse med sundhedsvæsenets bygninger i byerne. Dette skal fremme et tættere samarbejde mellem ældreplejen og sundhedsvæsenet og dermed forbedre servicen for borgerne.

En anden positiv effekt af samarbejdet er, at personalet kan arbejde både i sundhedsvæsenet og i ældreplejen. Det er i dag svært at rekruttere sundhedsfagligt personale i hele Grønland, men specielt i de mindre byer. Dette problem forventes at vokse, fordi 33 procent af de ansatte på ældreområdet vil gå på pension inden for de næste 12 år. Derfor er det nødvendigt at udnytte arbejdstimerne så effektivt som muligt.

Borgmester Avaaraq Olsen er tilfreds med samarbejdet med Naalakkersuisut. “Denne aftale er et vigtigt skridt i retning af at forbedre livskvaliteten for vores ældre og syge borgere, samtidig med at vi fremtidssikrer vores service i de mindre byer,” siger Avaaraq Olsen.

Naalakkersuisoq for Sundhed Agathe Fontain udtaler ”Det er utrolig vigtigt, at vi hele tiden arbejder på at styrke samarbejdet mellem de offentlige institutioner. Denne nye aftale er et godt eksempel på et meningsfuldt samarbejde mellem kommune og Sundhedsvæsen, der kommer borgerne til gavn.” 

Kommuneqarfik Sermersooq samarbejder allerede tæt med sundhedsvæsenet i Paamiut, hvilket har givet bedre service for borgerne.

Det næste skridt vil være den politiske godkendelse af de enkelte byggeprojekter.

Læs aftalen her