Borger Kultur

Velkomstarrangementet for nye borgere i Nuuk var en succes

Onsdag den 27. september bød Kommuneqarfik Sermersooq velkommen til nye borgere i Nuuk med et hyggeligt og informativt arrangement.

Deltagerne tog på en busrundtur gennem Nuuks gader og stræder, ledsaget af nyttige oplysninger om byen og dens historie. Turen sluttede ved Nuutoqaq – Nuuk Lokalmuseum klokken 18.30, hvor borgmester Avaaraq Olsen tog imod deltagerne. Her blev der også præsenteret et kulturelt indslag og serveret let forplejning, hvor byens nye borgere fik mulighed for at smage nogle lokale delikatesser.

Det var en glad borgmester, der tog imod de nye tilflyttere. ”I Kommuneqarfik Sermersooq er det en politisk prioritet at sikre en god integration af nye tilflyttere. Derfor har jeg længe glædet mig til dette arrangement, hvor den kulturelle udveksling virkelig får lov til at blomstre. Jeg håber, at de mange nye tilflyttere vil falde godt til i byen og udnytte de mange muligheder, Nuuk har at byde på, som den lille storby, vi er,” fortæller borgmester Avaaraq Olsen.

Arrangementet var en stor succes og gav de nyankomne et indblik i byen og dens historie. ”Det var en rigtig god måde at få et bedre overblik over byen, møde nye mennesker og ikke mindst blive klogere på byens historie. Det var også spændende at få mulighed for at smage nogle grønlandske specialiteter,” fortæller Martin Eskildsen.

Udover den guidede rundtur i byen fik deltagerne også udleveret lidt materiale, så de på egen hånd kan udforske byen og opdage Nuuks mange kulturelle tilbud og seværdigheder.