Borger

Flagdagen blev fejret på Nuutoqaq – Nuuk Lokalmuseum

Grønlands veteraner og pårørende blev i år fejret på Flagdagen d. 5/9, med et arrangement der startede med livlig musik fra bandet NUIJA, efterfulgt af taler fra forskellige gæster, samt ceremonier og reception.

Borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq Avaaraq Olsen, Generalmajor Søren Andersen fra Arktisk Kommando, Rasmus Lohse fra Grønlands Veteraner, Major Christian Wiggers fra Veterancentret og formanden for Veteranprojekt Grønland var blandt talerne. De delte tanker om betydningen af Flagdagen og veteranernes tjeneste.

Et særligt øjeblik var ceremonien med uddelingen af børnemedaljer til de tilstedeværende børn. Efter ceremonien nød omkring 60 veteraner og deres pårørende en reception, hvor de delte fællesskab og minder. Bandet NUIJA rundede begivenheden af med en sang om håb.

I Grønland bor der mere end 100 veteraner, og Flagdagen er også en anerkendelse af og tak til de pårørende til de udsendte, der deler byrden ved Grønlands internationale engagement. Dagen inkluderer alle, der er eller har været udsendt fra Forsvaret, Redningsberedskabet, Politiet, Udenrigsministeriet og Sundhedsvæsenet.