Borger

Oprydning i Nuuk: Efterladte Genstande Bortskaffes

Kommuneqarfik Sermersooq går snart i gang med en omfattende oprydningsaktion i området mellem Aalisartut Aqq. og Qasapi i Nuuk. Ifølge Inatsisartutlov nr. 9 af 22. november 2011 om beskyttelse af miljøet har kommunen beføjelse til at bortskaffe efterladte biler, snescootere, joller, mindre både, redskaber og andre ejendele, når de har været fremlyst i tre måneder.

Fremlysningen starter i dag, den 1. august 2023, og vil fortsætte frem til den 31. oktober 2023. Hovedformålet med fremlysningen er at rydde op i området og sikre en ansvarlig og miljøvenlig bortskaffelse af de efterladte genstande.

Alle borgere, der ejer genstande inden for området, som er markeret med rød farve på billedet, opfordres til at fjerne dem inden fristens udløb. Hvis man er ejer af en efterladt genstand, skal den fjernes fra området, inden fremlysningsperioden udløber, for at undgå, at den bliver bortskaffet som affald.