Borger

NemKonto: Du har to dage til at tjekke

Sørg for, at du har en NemKonto, ellers risikerer du ugers ventetid på din løn.

På fredag vil månedslønninger for første gang blive udbetalt via NemKonto, men allerede for en uge siden gennemførte Kommuneqarfik Sermersooq en generalprøve, da den udbetalte løn for de første 14 dage skulle finde sine modtagere. Det viste sig, at 150 medarbejdere ikke havde den nødvendige NemKonto og modtog derfor ingen løn.

”Ifølge lovgivningen må vi kun udbetale til NemKonto. Vi opfordrer derfor alle, der modtager betalinger fra kommunen, til at sikre sig, at de har en NemKonto, ellers kan de ende i samme situation,” udtaler HR- og Lønchef Hansine Korneliussen. Det tager mindst 5 dage, før pengene tilbageføres til kommunens konto og kan overføres til de berørte medarbejdere. Det har dog vist sig at være en ressourcekrævende proces at lave manuelle overførsler til personer uden NemKonto. Derfor kan der gå op til 14 dage, før personer, hvis betalinger afvises på fredag, får deres løn. Du kan undgå at ende i samme situation ved at kontakte din bank med det samme.