Borger

Nekrolog: Astrid Fleischer Rex

Det tidligere medlem af kommunalbestyrelsen, Astrid Fleischer Rex, er afgået ved døden i en alder af 69 år.

Astrid Fleischer Rex blev valgt ind i kommunalbestyrelsen for Nuuk Kommunia i 2005 som repræsentant for det på daværende tidspunkt nyetablerede parti Demokraterne. I 2005 blev hun desuden valgt ind i overgangsudvalget og dermed også kommunalbestyrelsen for Kommuneqarfik Sermersooq. I 2011 valgte hun at forlade kommunalbestyrelsen for at fokusere på sit arbejde i Inatsisartut, hvor hun var medlem fra 2002 til 2013.

Som politiker var hun særligt engageret i at forbedre børns vilkår i samfundet. Hendes indsats afspejlede hendes dybfølte engagement i at skabe en bedre fremtid for de kommende generationer.

Astrid Fleischer Rex var uddannet som lærer og opnåede sin lærereksamen i Vordingborg i 1978. Hendes pædagogiske rejse førte hende fra Maniitsoq, hvor hun var lærer, til rollen som skoleleder i Saattut. Senere blev hun lærer på USK i Nuuk og afslutningsvis på Nuussuup Atuarfia.

Hun voksede op i kulminebyen Qullissat, indtil byen blev forladt i 1970’erne. Hendes opvækst i denne by formede hendes engagement i samfundet og dannede grundlaget for hendes senere virke.

Astrid Fleischer Rex efterlader sig en arv i form af tre børn og tre børnebørn.