Borger

Kajakkursus i Tasiilaq har været en succes

I Tasiilaq har der længe, blandt de unge, været efterspurgt et kajakkursus i byen. I år blev kurset til virkelighed, hvoraf de første allerede har gennemført og bestået kurset.

Idéen til et kajakkursus startede allerede sidste i år, efter en række unge i byen havde ytret ønske om at sejle i kajak i fjorden. Ønsket fra de unge blev hørt, og et samarbejde mellem Sustainable Now, kommunens ungdomskulturhus IGDLO og turismekoordinatoren i Østgrønland, Kajakforeningen i Tasiilaq blev stablet på benene.

Det hele kulminerede d. 28/8-23, hvor de første kursister havde bestået kurset, hvor der var tale om fem unge fra Tasiilaq og en ansat fra Ungdomskulturhuset IGDLO. De har nu mulighed for og tilladelse til at sejle med turister i fjorden og tage de unge med på ture i fjorden.

Der skal lyde et stort tillykke til de første kursister, som har bestået kurset;

Henning Singertat

Ignatius Utuange
Lars Korneliussen
Magnus Kristiansen
Rasmus Mikaelsen
Thomas Utuange