Borger

Nemmere og hurtigere: Pilotprojekt om enkeltfag

Majoriaq Nuuk er ved at starte et pilotprojekt, der skal gøre det lettere for borgere, der har brug tage en folkeskoleprøve for at kunne gå videre i uddannelse.

Fra august vil Majoriaq Nuuk starte et pilotprojekt med indskoling og afklaringsforløb, løbende optagelser, og mere intensive forløb. Dette skal være med til at få flere til at tage en uddannelse.

”Vi oplever, at der er mange der mangler et eller to fag, før de kan blive optaget på gymnasiet eller en erhvervsuddannelse. Den struktur vi har i dag, er ikke særligt fleksibel, og de studerende er nødt til at studere hos os i hele skoleåret. Det vil vi gerne ændre på”, siger centerleder i Majoriaq Nuuk, Malik Skifte.

Borgere der mangler enkelte fag, før de kan starte i deres drømmeuddannelser, vil have mulighed for at tage et enkelt fag eller to, i kortere perioder end de har i dag. For eksempel vil de kunne tage intensiv matematik i løbet af et par måneder og de vil får udleveret tilpasset skema, så de hurtigere kan være klar til at tage videre på uddannelse.

”Som strukturen er i skruet sammen i dag, kan det give unødige udfordringer for mange, da de er nødt til at studere i et helt skoleår. Nu vil vi prøve at tilbyde enkelte fag i kortere perioder, og dermed forkorte deres skoletid hos os. På denne måde kan de starte så hurtigt som muligt på deres drømmeuddannelse”, siger centerleder i Majoriaq Nuuk, Malik Skifte.

Pilotprojektet giver også mulighed for, at Majoriaq Nuuk kan optage studerende løbende. På den måde kan uddannelsessøgende som mangler enkelte fag starte faget med det samme, uden at skulle vente ind til næste skoleår.

Det nye tiltag giver også muligheder for dem der ikke ved præcist hvad de vil.

Projektkonsulent Kaaka Lund tilføjer: ”Projektet åbner også for muligheden for at starte i afklaringsforløb, hvis man som uddannelsessøgende tvivler på hvilken uddannelse man skal vælge, eller har brug for andre tilbud som ikke er bogligt forløb.”

Pilotprojektet går i luften den første august 2023, og alle interesserede vil derefter have muligheden for at ansøge ved at kontakte Majoriaq Nuuk direkte.