Business

Flytning af moskusokser udsat

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq forsøgte denne uge at flytte 30 moskusokser fra Ivittuut til Paamiut, men på grund af komplikationer, er projektet indtil videre blevet udsat.

Et af de medikamenter, som skulle bruges til at bedøve dyrene var defekt, og ingen af de tilstedeværende ønskede at forsøge at flytte en vågen moskusokse.  Mandskabet valgte derfor at aflyse flytningen og prøve igen på et senere tidspunkt. “Det er ærgerligt, at det ikke lykkedes i denne omgang, men vi har ikke opgivet”, siger Susanne Bisgaard Rasmussen, der er projektleder på opgaven. Hvornår flytningen bliver forsøgt igen, er endnu ikke besluttet. Moskusokserne skal flyttes til Paamiut for på længere sigt at give bedre jagtmuligheder til byen.