Fritid

Svømmehallen Malik har fået et koldkar

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Har du mod på et koldt gys under trygge rammer og kontrollerede forhold, har du nu mulighed for at benytte dig af svømmehallens nye koldkar, hvor du kan kombinere det med spabad og dampbad.

Svømmehalinspektør, Daniel K. Lyberth udtaler følgende:

”Der er mange fordele ved det kolde gys. Det kolde vand udsætter kroppen for en kortvarig, men voldsom stresspåvirkning, som sender alarmstoffer ud i hjernen og kroppen i form af adrenalin, binyrebarkhormoner, humørstoffet serotonin og beta-endorfiner, der dæmper smerter og stress. Det betyder, at når du lukker for det kolde vand igen, så oplever du en afslappet varmefølelse, når blodet vender tilbage til hud og muskler. Det kan give dig en velværefølelse i hele kroppen i flere timer bagefter.”

Han fortsætter:

”Døjer du med gigt, har ømme muskler eller en betændelsestilstand i kroppen, kan du opleve, at smerten lindres, fordi det kolde vand virker som et koldt omslag. Der mange andre positive sundheds effekter ved det kolde vand – Herunder styrkelse af immunforsvaret, øget fedtforbrænding forbedret funktion ift. blodsukker- og insulinproduktion, forebyggelse af hjerteproblemer og diabetes, forbedring af din søvn, mere glans og fugt til hud og hår og opstramning af huden er nogle af de mange andre effekter, ved en tur i det kolde vand.”

Vi håber, at du har mod på at prøve kræfter med det kolde gys.

Det skal dog nævnes, at personer med alvorlig diabetes eller svækket kredsløb, der er hypersensitive over for kulde, som har alvorlige hjerteproblemer eller meget højt blodtryk, bør undgå kolde brusebade og vinterbadning.