Jagt Oplevelser

Nationaldag 2023: Sælfangstkonkurrencen i Nuuk

Vil du være med i den traditionsrige sælfangstkonkurrence i anledning af Nationaldagen den 21. juni 2023? Blandt præmierne er både gummibåd og påhængsmotor.

Traditionen tro skydes Grønlands Nationaldag i Nuuk i gang med en sælfangstkonkurrence. Alle med båd kan deltage, og alle typer sæler kan jages. Fritidsjagtbevis er påkrævet.

Kl. 07.50 – Deltagerne samles
Alle tilmeldte deltagere samles i deres både eller joller ud for Nuup Saava i Nuuk.

Kl. 08.30 – Startskuddet
Både Naalakkersuisut og Arktisk Kommando skyder konkurrencen i gang med kanonsalutering. Konkurrencen starter efter tredje kanonsalutering.

Hvem vinder?
Vinderne er de tre første, der kommer tilbage til Nuup Saava og kan præsentere en nyfanget sæl. Friskheden af sælen bliver selvfølgelig inspiceret inden der erklæres vindere, og kødet fra sælerne bliver som altid doneret til et lokalt plejehjem.

Præmierne
Der vil være præmier til de tre første, der kommer i havn med en sæl. De stolte vindere vil ud over titlen kunne gå fra konkurrencen med enten en spritny gummibåd, en påhængsmotor eller en goodiebag. Præmierne er sponsoreret af Yama-Tek og Nuuk Marine Center.

Tilmelding
For at deltage i årets sælfangstkonkurrence skal du være tilmeldt. Det er kun deltagere, der har fået bekræftelse på tilmelding forud for konkurrencen, der kan deltage og vinde præmien. Du kan tilmelde dig på følgende måder:

  • Tilmeld dig på dagen senest kl. 08.00 i Nuup Saava.
  • Ring eller SMS til telefonnummer 52 71 55.
  • Send en e-mail til klmm@sermersooq.gl med følgende oplysninger:
    – Dit fulde navn
    – Dit CPR-nummer
    – Dit kontonummer

(Oplysningerne vil kun blive brugt til intern regnskabsføring i kommunen, når kommunen skal udlevere præmien)

Vi håber at se dig til konkurrencen på Nationaldagen!