Services

Greenland Resources støtter kulturen i Ittoqqortoormiit  

Det canadiske mineselskab Greenland Resources Inc. bidrager til kulturen i Ittoqqortoormiit, som ligger ca. 140 km. fra Greenland Resources molybdænprojekt ved Malmbjerget.


” Greenland Resources arbejder tæt på Ittoqqortoormiit, og vores virksomhed finder det derfor vigtigt at etablere et samarbejde med Kommuneqarfik Sermersooq og lokalbefolkningen i byen, hvori aktiviteter, som lokalsamfundet finder behov for, understøttes. Denne gang fokuserer vi på byens museum og fejringen af 100-år jubilæet for byens grundlæggelse”, fortæller Dr. Ruben Shiffman, direktør for Greenland Resources.

Selskabets seneste økonomiske bidrag går til at støtte kurateringen af museet i Ittoqqortoormiit samt nogle af de overordnede festligheder, der markerer Ittoqqortoormiits kommende 100-års jubilæum i 2025. Kurateringen af ​​museet i Ittoqqortoormiit skal udføres efter højeste kurationsstandarder og formidles på grønlandsk, engelsk og dansk. Dette vil gavne historiefortællingen om Ittoqqortoormiit og give et opdateret portræt af Ittoqqortoormiit for lokalbefolkningen såvel som besøgende og turister, der kommer til Ittoqqortoormiit.

Kommuneqarfik Sermersooq og Ittoqqortoormiits lokaludvalg har indgået en sponsoraftale med Greenland Resources Inc. for perioden 2022-2024, og bevillingen er et led i denne sponsoraftale. Greenland Resources har i sponsoraftalen forpligtet sig på at støtte Ittoqqortoormiit med et økonomisk bidrag, som bl.a. går til kulturformidling. Greenland Resources har ligeledes givet udtryk for, at de ønsker at fortsætte samarbejdet med kommunen.  

Dr. Ruben Shiffman, direktør for Greenland Resources, udtaler: “Det er vigtigt for virksomheden at have direkte dialog med befolkningen i Ittoqqortoormiit og vigtigt at støtte i overensstemmelse med lokalsamfundets ønsker. Vi er også glade for at være med til at markere Ittoqqortoormiits kommende 100-års jubilæum som led i den fortsatte grønlandske- og danske historiefortælling og Ittoqqortoormiits fremtidige udvikling”.

I Kommuneqarfik Sermersooq er man yderst begejstret for samarbejdet med Greenland Resources. ”Når man som kommune dækker over så enorme arealer, er det vigtigt, at vi formår at inkludere samtlige byer og bygder i kommunen både når det kommer til byfornyelse, infrastruktur og ikke mindst kulturformidling. Derfor skal der lyde en stor tak til Greenland Resources, som ønsker at støtte kulturen i Ittoqqortoormiit. Det giver mulighed for at styrke kulturen endnu mere”, udtaler Avaaraq Olsen, borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq.

Hun forsætter: ”Vores kulturarv må og skal beskyttes, men den skal mere end blot beskyttes. Den skal formidles til glæde for nuværende og kommende generationer. Derfor takker vi endnu en gang for den økonomiske støtte fra Greenland Resources.”