Ældre

Festmiddag for beboerne på plejehjemmene Utoqqaat Illuat og Ippiarsuk

Der blev kræset om maden på plejehjemmene Utoqqaat Illuat og Ippiarsuk, hvor beboerne som noget helt særligt, var inviteret til en treretters middag.

Arctic Import, som står for levering af råvarer til køkkenerne på plejehjemmene i kommunen, havde da også forstærket sig med et par kokke, som skulle hjælpe til med maden. Beboerne på plejehjemmene kunne se frem til en treretters menu, som bestod af en fiskesymfoni lavet med lokale råvarer til forret, braiseret lam og kalv til hovedret og en variation af forskellige kager til dessert.  

Ideen med festmåltidet er at levere noget, som er ekstraordinært og lidt udover det sædvanlige. ”Vi er glade for, at vi har sat tid af til, at kunne tilberede en treretters menu i samarbejde med de ansatte i køkkenerne. Vi får lige pludselig mulighed for at udfolde os gastronomisk, samtidig med at vi giver beboerne en kulinarisk oplevelse, som de måske ikke er vant til”, udtaler salgschef for Arctic Import i Nuuk, Benjamin V. Andersen, som også selv er uddannet kok.

Han forsætter: ”Målet har været større end bare at tilberede en treretters menu til de ældre. Vi har fra start ønsket at inkorporere lokale råvarer i menuen. Samtidig håber vi selvfølgelig, at vi kan inspirere de ansatte i køkkenerne. En inspiration som de måske kan tage med sig ind i dagligdagen, når de tilbereder mad til beboerne.”

På plejehjemmet var man meget begejstret for initiativet, som netop har til formål at give de ældre medborgere en god og sanselig oplevelse. ”Det er vigtigt, uanset hvor man er i livet, at der stadigvæk er gode oplevelser, man kan se frem til. Det handler om sanselighed, og her spiller maden en vigtig rolle. Derfor er det skønt at se den glæde, som beboerne oplever, når de får serveret et festmåltid”, udtaler forstanderen på Utoqqaat Illuat, Kathrine Lerch-Amondsen.