Borger

Lykønskning til Hendes Majestæt Dronning Magrethe

I dag fylder vores dronning 83 år. Jeg vil benytte lejligheden til at ønske Hendes Majestæt tillykke med dagen, og sige tak for den store indsats hun gør.  

Om man er royalist som mig, eller om man har et mere afslappet forhold til kongehuset, er stort set alle enige om, at Dronning Margrethe er en person, der har haft en stor og positiv betydning for hele rigsfællesskabet. Hendes Majestæt er en samlende figur, der altid har inspireret til fællesskab, venlighed og integritet. 

Kongehuset og Grønland har altid haft et nært forhold til hinanden. Kongehuset har altid været bevidst, om det ansvar det er at regere over et land, der kulturelt og geografisk ligger langt fra Danmark, og har gjort en stor indsats for, at rigsfællesskabet rent faktisk skulle være et fællesskab. Det er blevet værdsat af os grønlændere.  

Lige siden de første tørvehytter fik trævægge, har der hængt et billede af en kongelig på de vægge. Ofte i selskab af med Jesus og Elvis Presley. 

Den dag i dag er kongehuset noget der kan samle hele rigsfællesskabet. Jeg tror i høj grad, at det skyldes kongefamilien og ikke mindst vores dronning. 

Deres Majestæt ønskes et hjerteligt tillykke med de 83 år. 

Avaaraq Olsen

Borgmester, Kommuneqarfik Sermersooq