Kultur

Kulturfestivalen samler Arktis

Fra den 25. til 28. maj løber Nuuk Nordisk Kulturfestival af stablen, hvor man kan se frem til en række spændende arrangementer. Her vil man kunne opleve alt fra koncerter, forestillinger, og debatter.

I Nuuk Nordisk ser vi frem til at gøre Nuuk til samlingspunkt for hele Norden og Arktis, hvor årets tema bliver ”unity” eller ”sammenhold”. Vi får besøg af tilrejsende fra både øst, vest og syd. Alt fra samiske kunstnere fra det nordlige Skandinavien til en delegation fra Nunavut i Canada og mange andre fra det nordiske og arktiske kulturfællesskab.

Det bliver et brag af en kulturfestival, når Grønland samler det bedste fra arktisk og nordisk kultur i et fællesskab, som i den grad lever op til årets tema. Det giver mening at lade sig inspirere og lære noget af hinanden, og det er det, kulturfestivalen skal danne rammen for i år. En bred vifte af forskellige arrangementer bliver omdrejningspunktet for både kunst, litteratur, forskning og debat.

”I år kan man bl.a. opleve koncerter med Silamiut, Rasmus Lyberth og Kimmernaq, udstilling med Julie Edel Hardenberg, teaterstykkerne ”Udsigten” og ”Præsten og Åndemaneren”, paneldebatter, talks og meget mere. Vi afslører løbende resten af programmet, og man kan godt glæde sig!” fortæller festivalleder Jonas L. Nilsson. 

Kommuneqarfik Sermersooq glæder sig over, at Nuuk bliver samlingssted for en række kunstnere, forfattere, forskere og andre kulturpersonligheder. Borgmester Avaaraq S. Olsen i Kommuneqarfik Sermersooq udtaler i den forbindelse: “Det glæder mig, at byens borgere får mulighed for at deltage i en masse kulturelle aktiviteter, man normalt ikke ser her i byen. Det er imponerende, at Nuuk bliver det samlingspunkt i Arktis, hvor både arktiske og nordiske kulturer kan mødes.”

Det er i mødet med andre, at vi bliver klogere på os selv og omverdenen. Derfor glæder Nuuk Nordisk sig til at byde dig velkommen til årets kulturfestival. Hele festivalen koster kun: 350 kr. for voksne, 175 kr. for børn mellem 12-18 år og for børn under 12 år er det gratis.

Du kan læse meget mere om festivalen her, hvor du også kan købe billetter: Hjem — Nuuk Nordisk