Byggeri Byggetilladelse og arealtildeling

Ny onlineformular til forhåndsdialog om arealtildeling

Når man som privatperson eller som virksomhed ønsker brugsret til et areal, hvis man eksempelvis ønsker at opføre en ejendom, skal der søges om arealtildeling og byggetilladelse. Kommunen har længe ønsket, at gøre ansøgningsprocessen mere overskuelig, hvilket har resulteret i, at et nyt tiltag er trådt i kraft.

Det bliver nu nemmere og mere overskueligt for borgerne at booke en uforpligtende og gratis forhåndsdialog med de kommunale myndigheder i forbindelse med arealtildeling og byggetilladelser. Det er nu muligt selv at booke en forhåndsdialog online på kommunens hjemmeside. Borgerne kan som noget nyt selv vælge imellem de dage og tider, der er ledige.

Sådan booker du mødet:

Du booker mødet på kommunens hjemmeside her, hvor du også kan læse mere om arealtildeling og byggetilladelser: https://sermersooq.gl/da/jeg-vil-be-om-en-forhaandsdialog/#/

Når du har fundet det tidspunkt, som passer dig, skal du angive, om du ønsker at afvikle forhåndsdialogen online eller på rådhuset i Nuuk. Som udgangspunkt afholdes den online forhåndsdialog via teams.

Inden du booker mødet, skal du have følgende klar: Beskrivelse af projektet, situationsplan, skitser/tegninger der bedst muligt redegør for projektet samt spørgsmål der er særlig vigtige at få en dialog om på mødet.

Der forventes at blive afsat 30-60 minutter til mødet.