Borger

Nuuk Snow Fest 2023 er begyndt

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

I dag d. 2. marts startede sneskulpturfestivalen Nuuk Snow Fest med glade deltagere fordelt på 14 hold. Humøret var også højt blandt de frivillige og de fremmødte gæster. Se billeder fra arrangementet her.

De 14 skulptørhold startede på deres skulpturer med det samme, efter lodtrækningen kl. 09.00. hvor arrangørerne fordelte de opstillede snekuber blandt deltagerne. 

”Vi har længe glædet os til denne her dag, og det er dejligt at se de glade deltagere og spændte gæster. Vi håber, at det høje humør vil fortsætte i de kommende dage. Der kommer også til at være mange aktiviteter for borgerne sideløbende med konkurrencen”, siger den tilfredse projektleder ved Nuuk Snow Fest, Alberte Parnuuna.

Kl. 15.00 åbnede borgmester Avaaraq Olsen officielt for Nuuk Snow Fest med en tale.

”At lave skulpturer i sne, er en kunstform som de fleste af os har forsøgt os med som børn. Vi har bygget huler og snemænd. Men skal jeg være helt ærlig, var der en ret stor forskel på det færdige resultat, og det jeg have forestillet mig, at jeg ville bygge” sagde borgmester i sin åbningstale.

Ved dette års Nuuk Snow Fest er der igen deltagere fra udenfor Nuuk. Der er blandt andet deltagere fra Canada og et hold unge besøgende fra Paamiut.

”Oplevelser og minder som dem, giver os i Nuuk noget at være fælles om. Faktisk giver festivalen hele kommunen noget at være fælles om, da der tit deltager hold fra andre steder i kommunen”, sagde Avaaraq Olsen.

Efter åbningstale fra borgmester Avaaraq Olsen, åbnede DJ Liam F. Rosbach musikscenen, og senere i aften vil Miké Thomsen spille koncert.

I løbet af de næste tre dage vil der være workshops for unge, aktiviteter for familier, koncerter mv. Blandt andet vil den færøske musiker HÚS og SIGU spille koncert fredag. Du kan se programmet på Nuuk Snow Fests hjemmeside her.