Borger

Ippiarsuk fik venligt besøg af WHO og Sundhedstyrelsen

Plejehjemmet Ippiarsuks Pleje- og Aktivitetscenter fik torsdag den 30. marts besøg af både Hans Kluge, der er direktør for Verdenssundhedsorganisationen WHO’s Europakontor, samt direktør for Sundhedsstyrelsen i Danmark, Søren Brostrøm.

Landslægeembedet i Grønland var ligeledes repræsenteret ved både landslæge Henrik L. Hansen og Paneeraq Noahsen, og gæsterne blev modtaget af direktøren for Forvaltning for Velfærd og Arbejdsmarked Ejner Grønvold og Karen Lund Mølgaard, fagchef for ældreområdet.

Gæsterne var interesserede i at lære mere om folkesundheden i Grønland, det grønlandske sundhedsvæsen, og internationalt samarbejde. Herunder hvilke fora og myndigheder samt institutioner, der samarbejdes med, og også gerne høre om gode eksempler på hvordan sundhed og sundhedsvæsen bliver forbedret.

Med på besøget havde direktørerne en række embedsmænd, og besøgte ligeledes Ippiarsuks demenshjem.

Inden rundvisning af Ippiarsuk, var der en kort tale fra plejehjemmets konstituerede souchef Erla Vinter, og så blev gæsterne præsenteret for en grønlandsk buffet.