Borger

Har du en båd? – Hust at søge om arealtildeling til vinteroplæg i god tid

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Foråret er lige om hjørnet og det er snart tid til, at bådene sættes i vandet igen, men ved du, at du allerede nu kan søge om arealtildeling til vinteroplæg sæson 2023 – 2024, hvis du ikke allerede har en arealtildeling der gælder? Vær ude med din ansøgning i god tid, så du ikke kommer til at stå i sidste øjeblik og mangle en plads og en arealtildeling til din båd.

Lovgivning

I henhold til Inatsisartutlov nr. 17 af 17. november 2010 om planlægning og arealanvendelse § 37, må intet areal unddrages almen benyttelse og tages i brug uden tilladelse fra Arealmyndigheden. Det betyder, at du skal have en arealtildeling, inden du tager din båd op på land.

Ansøgning om areal til bådoplæg

Du ansøger om arealtildeling til din båd ved at udfylde blanketten ”Bådplads” som du kan finde her: https://sermersooq.gl/da/blanketter/ . Når du har udfyldt ansøgningsblanketten skal du sende den til sai@sermersooq.gl eller du kan aflevere den til Forvaltning for Anlæg og Miljø, Tilsynsmyndigheden.

Kommuneqarfik Sermersooq fører tilsyn

Ansatte fra Kommuneqarfik Sermersooq fører tilsyn med oplæg af både. Kommunen kan udstede påbud, såfremt din båd ikke har en gyldig arealtildeling.

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte Tilsynsmyndigheden, hvis du har spørgsmål i forbindelse med at arealtildeling til din båd. Tilsynsmyndigheden kan kontaktes på tlf: 367000 eller sai@sermersooq.gl .