Borger

Paamiut Museum underholdte i Puilasunnguit

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Paamiut Museum takkede med glæde ja til invitationen om at komme og besøge plejehjemmet Puilasunnguit. Paamiut Museum har lavet billedshow af gamle billeder fra Paamiut for beboerne. Se billeder fra arrangementer her.

Aktivitetscenteret i Puilasunnguit arrangerer forskellige aktiviteter for beboerne, og denne gang har de samarbejdet med Paamiut Museum om et billedshow af gamle billeder fra Paamiut.

”Vi scannet en masse gamle billeder i vores lokalemuseum, det gjorde, at vi nemt kan tage de billeder til andre steder, og det fik de ældre beboere i Puilasunnguit glæde af denne gang. Det er dejligt, at ”kom-ud-af-huset” og bringe museet til andre steder end vores lokaler, og ikke mindst at se glæden i beboernes ansigter”, siger Augustine Rosing, medarbejder i Paamiut Museum.

Aktivitetscenterets løbende aktiviteter for beboerne er af forskellig karakter, og selv om der denne gang ikke var tale om den mest fysisk krævende aktivitet, blev der vækket mange glade minder ved de ældre beboere.

”Vores beboere var meget glade for de billeder der blev vist. De råbte når de kunne genkende mennesker, og sagde deres navne. Der var også mange bygninger der ikke er længere står i dag, og så kunne de fortælle hvad de var brugt til dengang. Det vækkede mange minder fra gamle dage, så vores beboere var meget glade for det”, siger socialhjælper Rosannguaq Johansen.