Services Støtte, tilskud og legater

Lokaludvalget i Tasiilaq har fingeren på pulsen

Borgmester Avaaraq Olsen var med på storskærm fra rådhuset i Nuuk, da lokaludvalget i Tasiilaq fremlagde deres årsberetning for året 2022. Planerne for 2023 blev også fremlagt for borgmesteren.

Blandt de mange spændende tiltag i året der er gået, kunne lokaludvalget blandt andet fortælle om samarbejdet med organisationerne SUSNOW og Siu-Tsiu. SUSNOW har i samarbejde med lokaludvalget arrangeret et erhvervsseminar, og har bevilget midler så SUSNOW kan arrangere seksualundervisning med en sexolog for unge i Tasiilaq.

I samarbejdet med Siu-Tsiu har lokaludvalget også været med til at realisere skraldeindsamling med hjælp fra Ungdomskulturhuset Igdlo. Siu-Tsiu har også har lavet møbler til hytten i Tasiilaartik og lokaludvalget har støtte projektet med en generator og grillmad for de frivillige.

Lokaludvalget arrangerer også årligt en fællesspisning med byens ældre. I april 2022 var der i alt 52 ældre der var med til fællesspisning ved forsamlingshuset, hvor ældre spiste sammen og hyggede sig.

Udover at arrangerer selv aktiviteter, har lokaludvalget støttet mange projekter og initiativer i form af sponsorater. De har blandt andet støtte Kulusuk Band og husflidskunsthåndværkernes tur til Nuuk, en borger har fået støtte i form af donation af pensler og maling som skulle bruges til renovering af korsene på kirkegården, og fodboldklubben ATA har fået støtte til at købe hundefoder, så børn fra kysten, som er kommet til Tasiilaq for at deltage ved GM i futsal, kunne opleve hundeslædetur i Tasiilaq.

Planer for 2023
Lokaludvalget har planer om at støtte forskellige arrangementer i byen for 350.000 kroner. Der vil være tre storoprydninger i byen, og under sommerens skraldindsamling vil der være grillaften for alle byens borgere. I november vil der være ”gallamiddag” som bliver arrangeret med byens foreninger, en aften med masser af underholdning.

Der er også planer om at bygge to broer ved elvene i fjorden. Vandrere mangler nemlig broer ved elvene, broer der vil hjælpe gevaldigt for vandringsmuligheder ved Tasiilaqs enestående natur. Det er ikke kun i naturen at der skal bygges, lokaludvalget er nemlig også klar til at donere 100.000 kr. til by-forskønnelse. Der skal renoveres og lave flere legepladser, der skal også bygges ”opholdspladser” rundt omkring i byen i form af bænke og pavilloner.

Mødet med lokaludvalget imponerede borgmesteren.

”Det er dejligt at høre, at lokaludvalget er så aktivt og opmærksom på borgernes behov, og har fingeren på pulsen. Der har været mange aktiviteter i løbet af det sidste år, og dette års planer ser også ud til at være spændende, og vil gavne borgerne i Tasiilaq meget. Alle lokaludvalgene i kommunen har en rigtig stor indflydelse på byerne, og deres arrangementer berører borgerne direkte. Så de har en rigtig stor betydning for sammenspillet mellem kommunen og borgerne”, siger borgmester Avaaraq Olsen.

Du kan læse mere om SUSNOW og Siu-Tsiu ved at klikke på disse links.