Politik

Kvalitetsafdeling stemt videre i Kommunalbestyrelsen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Borgmester Avaaraq Olsens forslag om en kvalitetsafdeling, der skal sikre at regler bliver overholdt, er stemt videre i Kommunalbestyrelsen. Nu skal administrationen udarbejde to modeller til Kommunalbestyrelsen, om hvordan Kvalitetsafdelingen kan se ud.

”Jeg er rigtig glad for, at hele Kommunalbestyrelsen har stemt for forslaget. Oprettelse af en kvalitetsafdeling skal sikre at regler bliver overholdt, samtidigt vil det give en bedre sagsbehandling og dermed en bedre service for alle”, siger borgmester Avaaraq Olsen.

Det er koalitionspartierne i kommunalbestyrelsen, Naleraq og IA, der har taget initiativ til forslaget om den nye afdeling, der blev fremlagt for økonomiudvalget på årets første udvalgsmøde. Nu er forslaget behandlet i Kommunalbestyrelsen, og blev stemt videre af en samlet Kommunalbestyrelse.

Med næsten 2.300 medarbejdere, fem forvaltninger og mange lovbestemte ydelser mener borgmesteren, at der er et stort behov for en afdeling, der hjælper hele organisationen med at holde styr på reglerne, samtidig med at den holder politikerne orienteret om oprydningsarbejdet i kommunen.

”Jeg vil gerne slå fast, at jeg ikke ønsker at skabe en fejlfindingskultur. Jeg ønsker at gøre vores forvaltning og vores service bedre. Kvalitetsafdelingen skal yde faglig bistand til de enkelte forvaltninger, og sørge for at der bliver oprettet interne kvalitetsstyringssystemer, der sikrer, at vores service lever op til de politisk besluttede kvalitetsstandarter og lovgivning. I de seneste år er der begået for mange dumme fejl, og det har svækket kommunes muligheder for at arbejde for borgerne ”, siger Avaaraq Olsen.

Når administrationen har lavet to forslag, skal Kommunalbestyrelsen beslutte hvilken model kvalitetsafdelingen skal udmøntes.