Borger

Håndarbejde binder Paamiut sammen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Familiecentret i Paamiut, Tilioq, arbejder for at styrke familier med vejledning på individuelt og familieplan, rådgivning for gravide og meget mere. Samtidig bliver Tilioq også brugt til netværk, at ved ugentligt håndarbejdearrangement hvor alle er velkomne.

Byens familiecenter husede tidligere kommunens anlæg- og teknikafdeling, i en bygning på tre etager. Familiecenteret bruges af medarbejdere fra børne- og familieafdelingen, ungerådgivning og krisecenteret.

Tilioqs dedikerede medarbejdere arrangerer også håndarbejdesaftener, et tiltag der startede i 2022 i en mørk og kold november måned.

”Vi bor i en by hvor der ikke er restauranter, cafeer eller klubber hvor man kan mødes. Selvom alle kender hinanden, kunne vi mærke, at der manglede et sted hvor vi kan mødes uformelt udenfor hjemmet”, siger afdelingsleder i Tilioq Kristian Dahl.

Håndarbejdsaftnerne var så stor en succes, at medarbejderne valgte at gøre dem til et permanent tiltag. Hver tirsdag aften bliver et af lokalerne i Tilioq forvandlet til et lille håndarbejdsværksted for alle byens borgere.

”Brugerne siger, at det er dejligt, at de har mulighed for at hygge sammen. De bruger aftenen til at grine, møde andre mennesker, og til at udveksle tips om eksempel strikning eller syning”, siger Kristian Dahl.

Medarbejderne i Tilioq skiftes til at stå for arrangementet hver tirsdag, og hvis du er i Paamiut og er interesseret i at deltage, kan du bare dukke op på Tilioqs kontor tirsdag kl. 19.00