Borger

Arrangement om turisme for unge i Paamiut

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Der var stor interesse blandt de unge i Paamiut, da Sermersooq Business fremlagde om at arbejde som turistguide i både ungdomsklubben Kalaaleq og i Majoriaq Paamiut.

Sermersooq Business holdte fremlæggelse i ungdomsklubben Kalaaleqd. 28. januar, hvor de fortalte om uddannelsen som turistguide og hvad turistguider laver.

”Der var overvældende interesse. 25 af byens unge kom forbi og lyttede til hvordan det er at arbejde med turister. Det er vi meget tilfredse med”, siger medarbejder hos Sermersooq Business, Trine Mogensen.

Erhvervschef Mads-Daniel Skifte og medarbejder Trine Mogensen fortalte blandt andet om kundebetjening, god kundeservice, samarbejdet mellem aktører, samt om de egenskaber som en turistguide skal have i fremtiden. Der er masser af muligheder for det forventes nemlig at omkring tyve tusinde krydstogtturister vil lægge til kaj i løbet sommeren.

”Det er vigtigt, at lokale tager ejerskab over turismesektoren i byen. Mange tusinde turister kommer, og de vil gerne have en god oplevelse, og det kan lokale turistguider give dem. Det er de lokale der ved mest om historien og kulturen i deres egen by”, siger erhvervschefen i Sermersooq Business Mads-Daniel Skifte.

Der kom 25 unge for at høre fremlæggelsen i klubben Kalaaleq, mens arrangementet i Majoriaq Paamiut var forbeholdt for studerende. Der var flere der viste interesse for muligheden for at arbejde som guide, og de har skrevet sig på en liste som turistaktørerne kan kontakte. En af de interesserede er Jonna Jakobsen Jensen på 29.

”Jeg skrev mig på listen, fordi jeg synes, at det kunne være sjovt at arbejde som guide. Paamiut er min by, og jeg har levet her i hele mit liv, derfor er det naturligt, at jeg gerne vil vise byens bedste sider til turister. Og det med at møde nye mennesker er altid spændende for mig, og på denne måde kan jeg vedligeholde mit engelske. Jeg kunne se mig selv som guide efter fremlæggelserne”, siger Jonna Jakobsen Jensen.

Medarbejderne fra Sermersooq Business var i Paamiut i slutningen af januar måned, hvor de blandt andet holdte borgermøde, var på virksomhedsbesøg ved Søfartsskolen og Royal Greenland, og holdte møder med både Lokaludvalget og Erhvervsrådet.