Borger

Snerydningskort hjælper både borgere og kommunen

Kommuneqarfik Sermersooq og boligselskaberne i Nuuk har samarbejdet om tydeligere information og bedre kontaktoplysninger omkring snerydning med positive resultater.

Ud over borgerne selv, er både Iserit, INI, Illuut og Kommuneqarfik Sermersooq ansvarlige for snerydning i Nuuk, men hvem har ansvaret hvor?

I over et år har borgere og virksomheder kunne se præcis hvem der skal rydde et specifikt område i Nuuk, ved at kigge på det digitale snerydningskortet på Kommuneqarfik Sermersooqs hjemmeside. Samtidig har samarbejdet ledt til en dedikeret telefonlinje, til borgere der har spørgsmål vedrørende snerydning.

Samarbejdet er en succes  
Kommunens snerydning foretages af en ekstern virksomhed, samt kommunens egne medarbejdere fra materielgården, men indsatsen styres via afdelingen Sermersooq Drift og Service, med Agnes Olsen som afdelingsleder og driftskoordinator.

”Vi ved godt at snerydning fylder meget i dagligdagen. Så vi er glade for at den nye ordning, og samarbejdet mellem Kommuneqarfik Sermersooq og boligselskaberne, ind til videre er en klar succes. Kommunikationen mellem os, boligselskaberne og borgerne går rigtig godt, og der er ikke længere tvivl om hvem der har ansvaret for forskellige områder,” fortæller Agnes Olsen.

Mere digitalisering i fremtiden
I fremtiden kan borgere i kommunen forvente, at der bliver udviklet meget mere på teknologiske løsninger, såsom det digitale snerydningskort.

”Denne type løsninger øger både vores service over for borgerne, og gør administrationen lettere på vores side. Derfor leder vi altid efter flere områder vi kan digitalisere. Samtidig indfører vi også muligheder for dem der ikke er gode til den digitale verden, såsom den dedikerede telefonlinje man kan ringe til, med spørgsmål om snerydning,” afslutter Agnes Olsen. 

Du kan se snerydningskortet her.