Borger Byggeri Politik

Naalakkersuisut godkender lån til byggerier

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

På et møde torsdag d. 15. december vedtog Naalakkersuisut, at Kommuneqarfik Sermersooq kan optage et lån på 1,25 milliarder.

Borgmester Avaaraq Olsen udtaler: ”Vi har i dag modtaget svar på vores ansøgning til Naalakkersuisut om tilladelse til at optage et lån på 1.25 mia. Naalakkersuisut godkendte i går ansøgningen, og det er en glædelig nyhed for Kommuneqarfik Sermersooq. Vi er glade for, at Naalakkersuisut kunne se vigtigheden af, at vi kan låne penge til at sikre tidssvarende skoler og daginstitutioner.”

De 1,25 milliarder er den samlede pris for alle de byggerier, der i dag er igangsat af Nuuk City Development.

”I stedet for at NCD lånte penge til investeringerne, så har vi med denne øvelse sikret en mere fordelagtig finansiering og dermed sparet renteudgifter og omkostninger, hvilket betyder, at vi fortsat kan yde en rigtig god service over for vores borgere”, fortæller borgmester Avaaraq Olsen.

Lånet kommer med en række betingelser. Blandt andet skal kommunen sikre, at den kommende fusion mellem NCD og Iserit A/S ikke forårsager merudgifter til lejerne af selskabets bygninger. Samtidig øger Naalakkersuisut sit tilsyn med kommunens økonomi- og budgetstyring.

”Selvfølgelig efterkommer vi de krav som Departementet for Finanser og Ligestilling har stillet til godkendelsen, og takker Naalakkersuisut for det gode samarbejde i processen. Det er en stor, vigtig og nødvendig investering i vores børn og deres fremtid”, afslutter borgmester Avaaraq Olsen.