Borger

Borgerforslag: Kun 50 stemmer uden for Nuuk

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Siden 2020 har borgerne i Kommuneqarfik Sermersooq kunne stille borgerforslag på kommunens borgerinddragelsesportal, kommuneqarfiga.gl

Mange har benyttet sig af den mulighed, og flere forslag er nået frem til politisk behandling. Indtil videre er det dog kun forslag der har drejet sig om projekter i Nuuk, der har opnået de 250 stemmer, det kræver for at blive sendt til behandling i det relevante fagudvalg.

Derfor har kommunen besluttet, at forslag der drejer sig om andre bosteder end Nuuk, i en prøveperiode fra i dag den 1. december og tre måneder frem, kun skal have 50 stemmer for at blive sendt til behandling i det relevante fagudvalg.

”Det er vigtigt for os i kommunalbestyrelsen, at borgerne har mulighed for at komme med gode ideer til os politikere. Derfor glæder jeg mig meget til at se, hvilke ideer borgerne vil komme med i denne prøveperiode”, siger borgmester I Kommuneqarfik Sermersooq, Avaaraq Olsen.

Du kan selv fremsætte dit borgerforslag eller stemme på andres borgerforslag på kommuneqafiga.gl