Borger Business

We are Nuuk

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Colourful Nuuk skifter navn til Visit Nuuk og markerer en ny tilgang til turisme med en udstilling i Katuaq

Et portræt af en fisker, en skolelærer og en butiksassistent. Sammen med mange andre portrætter udgør de et portræt af Nuuk og de mennesker der bor der.

”We are Nuuk” som portrætudstillingen hedder, kan ses i Katuaq fra den 17. november. Udstillingen er en del af Visit Nuuks bestræbelser på at finde frem til hvad hovedstaden er.   

”Med åbningen af udstillingen markerer vi vores nye tilgang. We are Nuuk viser Nuummiut. Nuuk er os der bor her. Alt hvad vi fortæller omverdenen om Nuuk, skal tage udgangspunkt i vores lokale stemmer”, siger Destination Manager i Visit Nuuk, Sara Nissen.

”Igennem det sidste halve år har vi i Visit Nuuk gennemført interviews og workshops med borgere og organisationer for at få hjælp til at sætte ord på, ”hvad Nuuk er” og hvilke kvaliteter, der skal fremhæves ved byen. Vi mener det er den rigtige strategi, fordi de personlige historier og erfaringer giver en ærlig og autentisk oplevelse af Nuuk ”, fortæller Sara Nissen.

Med en ny tilgang skifter Kommuneqarfik Sermersooqs destination management navn fra Colourful Nuuk til Visit Nuuk og lancerer en ny hjemmeside: www.visitnuuk.com.

Hjemmesiden, der er for både turister og lokale, vil samle alle aktiviteter og arrangementer, så det bliver tydeligt for alle hvad byen har at byde på, af for eksempel koncerter, udstillinger, teateroplevelser, foredrag, vandreture, strikkeaftner eller stillesvømning.

Kommuneqarfik Sermersooqs borgmester er stor tilhænger af den nye turismestrategi.

”Jeg er enig i, at borgerne i Nuuk er det der gør byen til noget specielt, og vi alle sammen kan bidrage med noget værdifuldt når vores by skal vises frem for omverden. Samtidig glæder det mig, at vi har kunne lave en hjemmeside der både at nyttig for turister og for os der bor her”, siger Avaaraq Olsen.

Udstillingen ”We are Nuuk” kan ses i Katuaq frem til den 30. november.