Borger

Verdensomspændende indsats mod lungebetændelse

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Lørdag den 12. november bliver bygninger i hele verden lyst op med blåt, for at sætte fokus på lungebetændelse. Kommuneqarfik Sermersooq støtter op om projektet.

Worldwide Pneumonia Awareness Campaign – Pneumolight 2022 er et tilbagevendende non-profit projekt, der hvert år samler samarbejdspartnere i 52 lande, der i fællesskab oplyser over 250 ikoniske eller centrale bygninger med blåt lys.

Formålet er at sætte fokus på lungebetændelse, der er en af de mest dræbende infektioner på verdensplan. I 2019 alene tog lungebetændelse livet af mere en to en halv million mennesker, heriblandt 680.000 børn.

Borgmester Avaaraq Olsen støtter op om indsatsen: ”Lungebetændelse er et problem i hele verden, men vi mærker det bestemt også herhjemme i Grønland. Tuberkulose er en tilbagevendende udfordring, og efter pandemien med Covid-19 kan problemet blive større i fremtiden. Derfor har vi takket ja til at hjælpe med at sprede opmærksomhed om lungebetændelse, ved igen i år at lyse rådhuset op med blåt.”

Du kan læse mere om Pneumolight-kampagnen ved at klikke her

Du kan også læse mere om lungebetændelse i Patienthåndbogen, ved Statens Serum Institut og på Netdoktor