Borger Folkeskolen

To klasser fra Nuuk sejrede i entreprenørskab

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Klasser fra Nuussuup Atuarfia og Atuarfik Hans Lynge blev henholdsvis nr. 1 og 2. da grønlandsmesterskabet i Entreprenørskab for folkeskoleelever, Arsarnerit Inuusuttai, blev afholdt fredag den 11. november i Sisimiut.

Der var 19 folkeskoleelever med i dysten om 1. præmien: En rejse til Danmark for at deltage i DM i Entreprenørskab. Folkeskoledeltagerne konkurrencen kom fra Qaanaaq i nord til Qaqortoq i syd, og alt derimellem, men vinderne blev en klasse fra Nuuks Nuussuup Atuarfia, mens en klasse fra Atuarfik Hans Lynge blev nr. 2.

”Jeg er glad for de unges interesse for entreprenørskab, innovation og iværksætteri. Dette vil sikkert blive til gavn for vores samfund i fremtiden. Jeg siger stort tillykke til både vinderne fra Nuussuup Atuarfia og andenpladsen fra Atuarfik Hans Lynge. Sikke en flot præstation.”, siger borgmester Avaaraq Olsen.

Ved dette års konkurrence, var hovedtemaet ”Aalasa”, et projekt fra Grønlands Idræts Forbunds, der stiler efter at gøre Grønland til mest fysisk aktive land i verden pr. 2030. De unge skulle komme med ideer til hvordan man kan opnå det mål.

Vinderholdet fra Nuuussuaq Skolens idé var et spil, hvor spillerne skulle kaste en bold igennem huller og fik tildelt fysiske øvelser hver gang de ramte et hul. Eleverne har allerede besøgt en børnehave for at teste ideen, med gode resultater. Næste skridt er at tilpasse konceptet til ældre, så spillet kan spilles af alle aldersgrupper.

Holdet fra Atuarfik Hans Lynge har lavet et system, hvor man ved at scanne QR-koder kan hente inspiration til forskellige fysiske øvelser til brug for elever i undervisningen og for voksne på deres arbejdspladser.

Lokalt var der stor interesse dette års konkurrence, og mange borgere i Sisimiut var forbi og se elevernes fremlægning af deres ideer og bidrag til konkurrencen.

”Salen var fyldt med mennesker, især børn og unge, da finalen skulle afvikles og vinderne skulle kåres”, siger Nukappiaraq Kristiansen, junior konsulent for Fonden for Entreprenørskab Kalaallit Nunaat.

Formålet med det årlige arrangement er, at unge skal lære at løse hverdagsudfordringer med deres egne ideer og opfindsomhed. Børn og unges kompetencer inden for entreprenørskab, innovation og iværksætteri er i hovedfokus, og der tilbydes desuden entreprenørskabsundervisning i skoler og uddannelser.