Kultur

Penge til kulturen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Rådet til Kulturfremme har uddelt penge fra Sermeq puljen. Puljen skal styrke kulturen og samle kommunen.

Sermeq puljen har ved årets anden uddeling støttet de syv initiativer med lidt over 700.000 kroner i alt, og det er en investering, som borgmester Avaaraq Olsen, der også er formand for Rådet for Kulturfremme er glad for.

”Vi har i denne omgang givet støtte til en række projekter, der er nyskabende og samfundsrelevante, og som vil skabe både glæde og debat.  Det er vigtigt, at Sermeq puljen støtter op om projekter som disse, og på den måde giver os kultur som vi ikke har oplevet før. Jeg glæder mig meget til at se de færdige projekter”, siger Avaaraq Olsen.

I denne omgang har syv forskellige ansøgere fået økonomisk støtte til deres projekter, der er meget forskellige.

AnsøgerProjekt
Christoffer Stenbakken, Alberte Parnuuna, Carl Taunajik Florian SørensenFiktionsserie på professionelt niveau i samarbejde med unge og teenagere fra Tasiilaq.
Niviaq Korneliussen, Maliina Abelsen, Bilo Høegh Stidsen“45” En lysinstallation, der skal skabe opmærksomhed omkring selvmord.
Sermersooq MusikskoleWorkshopdage med guitaristen Mikkel Andersen.
Medborgerhuset IllorputThe Invisible Robber – 6 ugers engelsksproget teaterforløb for børn i 8-12-årsalderen med et afsluttende show for familie og venner.
Susanne AndreassenOpsætning af romanen HOMO sapienne som teaterstykke.
Naleraq EugeniusProjekt Aakkiartulerpoq – Meltification. Event der vil vi sætte fokus på lyden af indlandsisens afsmeltning og hvordan den ser ud. 
Hanne Saandvig ImmanuelsenJuleprojekt for medlemmer af strygerforeningen Nunatta Agiartartoqatigiivi, med to koncerter og et juleshow.