Borger Fritid Kultur

Canadisk besøg i Kittat

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq havde mandag den 14. november besøg af nationaldragtssyersker fra Iqaluit i Nunavut.

Delegationen var kommet til Nuuk for at besøge skindsystyen Kittat. Iqaluit har nemlig selv planer om at etablerer et nationaldragtsværksted havde valgt at søge inspiration i Kommuneqarfik Sermersooq, fordi det er en af de få kommuner i Arktis der har gjort en indsats for at bevarer nationaldragtshåndværket.

”Vi taler ofte om samarbejde mellem vores to lande, men det er ikke ofte at talen bliver til virkelighed, men her er et emne vi som broderfolk kan samarbejde om. Det er dejligt at se at der vores stammefrænder i vest har langt mærke til det arbejde der bliver gjort her i kommunen”, sagde formanden for Udvalg for Velfærd og Arbejdsmarked, Inge Olsvig, i sin velkomsttale til delegationen. 

Efter velkomsten kommunalbestyrelsessalen gik turen til Kittat på kolonihaven for syerskerne for Nuuk og syerskerne fra Iqaluit straks kastede sig ud i samarbejdet, og delte tekniker til skindskrabning, brorderi og sygning med hinanden.

Skindsyning har et område som kommunalbestyrelsen prioriterer højt. Der er i dag skindsystuer i Nuuk, Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat og til næste år åbner en ny skindsystue i Tasiilaq

Syerskerne for Iqaluit gav udtryk for at de var meget imponeret over det de havde oplevet i Kittat og at de ønsker er tæt samarbejde i fremtiden.