Borger Politik Socialtilbud og akut hjælp

Alvorlig fejlinformation fra medier

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

To interviews i AG og Sermitsiaq.ag giver indtryk af, at to borgere i Kommuneqarfik Sermersooq ikke har fået tilbudt den nødvendige hjælp i forbindelse hjemløshed og sygdom.

Det overordnede problem med begge artikler er, at de har store faktuelle fejl.

Tavshedspligten forhindrer kommunen i at fremlægge de faktiske sagsforløb, men Forvaltning for Velfærd- og Arbejdsmarked konkluderer, at fremstillingen i medierne kun har meget lidt tilfælles med de sagsforløb, der fremgår af journalerne.

”Normalt vælger vi at ignorere fejlagtige oplysninger i pressen, af hensyn til de ofte meget sårbare borgere der udtaler sig, men vi har også en forpligtigelse over for de medarbejdere, hvis arbejdsindsats og faglighed blive kritiseret. Derfor vælger vi denne gang at sige fra”, siger Inge Olsvig Brandt, Formand for Udvalg for Velfærd og Arbejdsmarked.

Forvaltningen oplever ofte, at der er graverende faktuelle fejl i artikler om socialt udsatte, og det undrer Inge Olsvig Brandt.

”Vi har en klar politik om, at vi altid skal faktatjekke artikler, og kun udtale os om sager, så længe borgerne har givet os deres samtykke. Det tjener dog ikke borgerne, at medierne bringer artikler, med så store faktuelle fejl. Jeg vil i samme ombæring henvise til, at medierne også har en forpligtelse i at overholde de presseetiske regler”, siger Inge Olsvig Brandt.