Borger

Succesfuld arbejdstræning for Ina

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

17-årige Ina Hansen er under arbejdstræning på Sermersooq Brandstation i Nuuk. Det har hun været siden april dette år, og hun har udviklet sig arbejdsmæssigt og personligt. Faktisk er hun så glad for sit arbejde hos brandmændene, at hun søger ind på brandmandsuddannelsen, når hun bliver 18 år.

Ina kontaktede i sin tid Majoriaq sammen med sin plejefamilie og bad om at få hjælp. Ina blev henvist til arbejdstræning, og så var hun ikke tvivl om, hvor hun vil være.

”Da jeg var folkeskoleelev, var jeg i erhvervspraktik hos brandmændene. Den tid glemte jeg aldrig. Det var så sjovt. Så da Majoriaq tilbød, at jeg kunne gå til arbejdstræning, gik jeg med det samme til brandstationen og spurgt chefen, om jeg kunne starte hos dem. De sagde ja med det samme”, siger Ina Hansen.

Ina har været i jobtræning hos brandmændene siden april. Under arbejdstræningen skulle hun blandt andet lære at passe et arbejde og tager ansvar for sig selv. Og brandmændene kunne mærke, at Ina brændte for sit arbejde i brandstationen.

”Vi er rigtig glade for Ina. Hun har lært at varetage sit arbejde, og hun er ikke så generte mere. Hun vil arbejde mere end hun må, så nogle gange skulle man nærmest smide hende ud af stationen, så dedikeret er hun. Hun har udviklet sig meget i sin tid her – også personligt”, siger brandmand Leif Brandt.

Der er klar arbejdsfordeling på brandstationen, som Ina er en del af. Hun arbejder til dagligt på stationen, hvor hun blandt andet gennemgår udstyrer og tjekker, om alt er, som de skal være. For tiden er hun i gang med at male en model, som brandlederne bruger til øvelser.

Ina er kun 17 år gammel, og derfor er det begrænset, hvad hun må lave. Men hun tager med også til elementærøvelser, for eksempel når brandmandselever skal lave øvelser i at bruge håndholdt brandudstyr, hvordan man slukker for mindre brand og lignende. Hun fortæller også, at hun har været med til en mindre operation, da to borgere kunne ikke komme ned ad Ukkusissaq (Store Malene) i sidste måned.

Arbejdstræning via Majoriaq har hjulpet Ina Hansen meget arbejdsmæssigt og personligt, siger både Ina selv og Leif Brandt. Ina er så glad for sit arbejde hos brandmændene, at hun vil søge ind på branduddannelsen, når hun bliver 18 år i dette år.

”Ina og hendes arbejdstræning er et pragteksempel på, at man kan sagtens realisere sine drømme. Også selvom man har haft det svært arbejdsmæssigt. Vi bliver altid glade, når det går så godt som Inas forløb”, siger centerleder i Majoriaq Nuuk, Malik Skifte.

Hvis du kunne tænke dig at komme på arbejdstræning, kan du altid kontakte din lokale Majoriaq:

Find din lokale Majoriaq her.