Folkeskolen

Mere bevægelse giver bedre koncentration

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Nuuk Gymnastikforening og DGI Fyns Repræsentationshold tilbød i fællesskab at lave workshops i Kommuneqarfik Sermersooq for 4.-5.klasserne. Det tilbud tog Forvaltning for Børn og Skole imod med glæde.

I disse dage er skoleelever i Nuuks 4.-5.klasser sammen med deres lærere til workshops i gymnastik. Når de forskellige workshops er overstået i Nuuk, rykker tiltaget videre til Tasiilaq, Kulusuk og Kuummiit.

Gymnasternes tilbud
De idrætsfokuserede workshops og efterfølgende opvisninger blev til, da Nuuk Gymnastikforening og DGI Fyns Repræsentationshold i samarbejde sendte deres tilbud til Kommuneqarfik Sermersooq.

”Vi blev rigtig glade, da repræsentationsholdet og Nuuk Gymnastikforening kom med deres forslag, så vores elever kan lave og lære noget mere om gymnastik. Vi forventer, at vores elever bliver mere interesseret i gymnastik, og samtidig får lærerne også noget ud af det i form af inspiration og læring”, siger Fagchef for skoler, Riikki Grønvold.  

Mere bevægelse i undervisningen
I Kommuneqarfik Sermersooqs politiske koalitionsaftale er der beskrevet et ønske om mere bevægelse og sundhed blandt kommunens børn og unge mennesker. Det har skoleområdet i kommunen taget til sig, og der er igangsat flere tiltag, der skal fremme både bevægelse og sundhed blandt eleverne.

”Flere undersøgelser viser, at hvis eleverne i undervisningen bliver siddende i to timer, kan de kun koncentrere sig en lille del af tiden. Derfor arbejder vi med et mål om at indarbejde bevægelse i elevernes dagligdag, så de kan restituere sig mentalt. Vi er derfor rigtig glade for, at vi har muligheden for at sende børnene til disse workshops, der sætter fokus på mere bevægelse inden for vores område”, afslutter Riikki Grønvold.