Services

Borgmesteren i Tasiilaq: Jeg kan mærke stoltheden

Onsdag den 5. oktober landede Borgmester Avaaraq Olsen i Tasiilaq, og Ungdomskulturhuset Igdlo blev et af de første steder borgmesteren besøgte på turen.

Her mødtes Avaaraq med afdelingslederen i Igdlo Hans Poul Andersen, områdeleder i Tasiilaq Hjørdis Viberg og omkring 25 af de unge brugere af kulturhuset, der fremlagde de aktiviteter der bliver lavet i huset, og borgmesteren fik mulighed for at snakke med de unge der benytter sig af stedet.

Ungdomskulturhuset Igdlo flyttede sidste år til en nyopført bygning, og huset bliver brugt af borgerne til mange forskellige aktiviteter. Under besøget gik meget af snakken på, at alle brugerne er fælles om projektet Igdlo, og at kulturhuset skaber sammenhold i Tasiilaq.

”Folkene fra Igdlo er gode rollemodeller. Ikke bare i byen, også men kommunen, og for resten af landet. Jeg kan mærke, at der er stolthed i det arbejde der bliver lavet, og at de gør en forskel. Huset bliver brugt hver dag, ikke kun af unge men også voksne. Det er et af Tasiilaqs samlingspunkter, og jeg kan mærke, at de unge i huset er og bliver investeret i at gøre en forskel for dem selv og for deres medborgere”, siger borgmester Avaaraq Olsen.

Der er en gruppe på ni frivillige personer, som hjælper de ansatte med at holde kulturhuset åbent alle ugens dage, og med de mange aktiviteter på programmet er deres hjælp meget værdsat. Igdlos aktiviteter spænder bredt, og tæller alt fra udflugter til seksualundervisning, og fra jagt med hundeslæde til husflidsarbejde. Lige nu hjælper unge frivillige med at male brædder som skal bruges til færdiggørelse af byen ”bræt”.

”Jeg er både som menneske og borgmester rigtig glad for de frivillige og deres gode indsats. De gør en forskel for mange borgere i Tasiilaq, jeg kan ikke takke nok for deres arbejde”, siger Avaaraq Olsen.

Der var god stemning under besøget, hvor borgmesteren glædede sig over muligheden for også at snakke med unge, mens der også var tid til et spil bordfodbold. Mødet med de unge resulterede i planer om at der skal arrangeres en pigeaften sammen med borgmesteren, næste gang hun har muligheden for at besøge Tasiilaq.

De frivillige i Ungdomskulturhuset Igdlo:

Karna Pivat

Henninger Singertat

Lars Korneliussen

Rasmus Mikaelsen

Rina Kofoed

Sara Jensen

Henning Kunak

Thorvald O. Magnussen og Kristian Kunak