Borger

Borgmester til Air Greenland: Tasiilaq skal stilles lige med vestkysten 

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

På onsdag den 5. oktober flyver et chartret King Air fly fra Nuuk til Kulusuk. Kommuneqarfik Sermersooq har chartret flyet fordi det i dag, otte dage efter Tasiilaq blev ramt af en Piteraq, ikke er lykkedes at få medarbejdere til byen med almindelige rutefly.

”En privat charterflyvning er en stor udgift, men med den nuværende service fra Air Greenland føler vi ikke, at vi har andre muligheder. Vi er nødt til at få udbedret stormskaderne før vinteren kommer. Alternativet er, at borgere står uden tag over hovedet”, slår borgmester Avaaraq Olsen fast.

Det er næppe gået nogens opmærksomhed forbi, at trafiksituationen i hele landet denne sommer har været kaotisk, men konsekvenserne for Østgrønland har ikke fået lige så meget opmærksomhed.

Meldingen fra alle forvaltninger i Kommuneqarfik Sermersooq er imidlertid, at det i år har været meget vanskeligt at få medarbejdere til østkysten, og at det ofte har betydet, at indsatser har måtte udsættes eller helt opgives.

”Det er trist at opleve, at vores service til borgerne bliver ringere, fordi vi mangler muligheden for at få vores medarbejdere frem. Vi har fuld forståelse for, at vejrforholdene på østkysten er vanskelige, men samtidig føler vi, at Tasiilaq bliver bevidst nedprioriteret”, siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Avaaraq Olsen, der selv tager med på charterflyvningen på onsdag.