Borger

Borgmester: Tak og tillykke til prismodtagere

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Lørdag den 22. oktober modtog flere Sermersooq borgere priser under Maligassiuisut Show 2022. Det glæder borgmester Avaaraq Olsen.

I en fyldt Hans Lynges Sal i Katuaq blev der lørdag aften uddelt priser til personer og organisationer der har gjort sig særligt bemærket inden for idræt og sundhed. Fire af prismodtagerne var fra Kommuneqarfik Sermersooq.

”Jeg vil på takke og lykønske alle der modtog priser, særligt dem der bor i vores kommune, men også en stor tak til alle som gør en indsats i sportens verden. Vinderne kommer både fra elite og breddeidrætten. Fra internationale atleter til lærere i på en af vores skoler. Det viser at idrætten har godt fat i vores kommune. Prismodtagerne er rollemodeller alle os, ikke kun for vores børn, men også for os voksne”, siger borgmester Avaaraq Olsen.

Vindere som kommer fra Sermersooq:

Ukaleq Slettemark fra NSP/Nuuk Biathlon blev kåret som årets idrætsperson og fik prisen for årets eliteidrætspræstation. Hun fik prisen på baggrund af hendes mange gode resultater i sin skiskydning. Hun har vundet ungdomsverdensmesterskab i 2021 og mesterskaber i Norge, deltaget i flere IBU-løb og ikke mindst har hun deltaget i Vinter Olympiske Lege i Kina.

Jan Erik Pedersen fik Aalasa-prisen for sit initiativ Gåfællesskabet ”Gå væk kræft”. Aalasa-prisen gives til et initiativ der understøtter Grønlands Idrætsforbunds vision om Grønland som ”Verdens Mest Fysiske Aktive Land”.

”Jan Erik Pedersen skaber mulighed for, at mange er fysisk aktiv i en travl hverdag med et stærkt initiativ og stor vedholdenhed viser Jan Erik hvordan man skaber et fællesskab gennem bevægelse hvor der er plads til alle”, var begrundelsen.

Atuarfik Hans Lynge fik prisen for årets aktive fysiske fællesskab. ”Atuarfik Hans Lynge skaber glæde, sammenhold og sundhed. Det handler om at gøre aktivt og meningsfuldt sammen, det behøver ikke at være dyrt eller svært. Atuarfik Hans Lynge viser, hvordan bevægelse styrker fællesskab”, lød det i begrundelsen.  

Line Poulsen fra Nuuk Gymnastik fik prisen for årets leder. Dedikeret frisk, innovativ og stabil, skaber sammenhold i omgivelser, god til at skabe samarbejde:

”Med hendes kreative og positive væsen og tilgang til foreningsledelse, bærer Line en stor del af æren for det gode sociale miljø i foreningen. Hun går desuden forrest i arbejdet for at aktivere de unge som hjælpetrænere og er også drivkraften bag indsatsen for at udbrede gymnastikken på landsplan”.