Borger Transport og Rejse

Nuuk: Asfaltering i resten af 2022

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Alle fræsninger af offentlige veje i Nuuk er nu overstået, og asfalteringen af de klargjorte veje vil foregå sporadisk.

Før at en vej kan asfalteres, skal den først fræses. Det vil sige, at det øverste lag af den eksisterende asfalt skal fjernes. Nu er alle de offentlige veje i Nuuk, hvor der er planlagt asfalteringsarbejde i resten af 2022, blevet fræset og klargjort. Borgere bedes være opmærksomme på områderne, og køre forsigtigt på disse strækninger.

Asfalteringen af de klargjorte veje vil foregå over de kommende måneder.

Arbejdet vil oftest blive varslet med et par timers varsel. Den korte varslingsperiode bunder i, at asfaltsjakket først kan begynde deres arbejde, når en lang række betingelser skal være opfyldt. Her spiller det omskiftelige vejr en stor rolle.

Trafikken vil blive omdirigeret når arbejdet går i gang på en strækning, og det forventes ikke at strækninger bliver decideret spærret. Bilister opfordres dog til at undgå kørsel på de veje, hvor arbejdet pågår, og opfordres ligeledes til at have tålmodighed med trafikken i disse perioder.