Borger

Hjælp til borgerne i Tasiilaq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Borgmester Avaaraq Olsen er dybt berørt over ødelæggelserne forårsaget af weekendens Piteraq, men er glad for, at ingen borgere er kommet alvorligt til skade.

”Det var med stor bekymring at jeg fulgte udviklingen af stormen, men det var betryggende med de mange opdateringer fra kommunens medarbejdere, om at de gang på gang kunne komme borgere til undsætning, når de havde brug for det,” fortæller Borgmester Avaaraq Olsen.

Kommunens medarbejdere er stadig ved at gøre status på de mange skader som stormen bragte med sig, men er allerede begyndt på midlertidige reparationer mange steder i byen.

”Borgere har fået store skader på deres huse, og mange har mistet deres både. Deres indtægtskilde og levebrød. Allerede nu har Røde Kors tilbudt 100.000 kr. til hjælpeindsatser, og jeg vurderer, at det er en naturkatastrofe af en sådan størrelse, at jeg anmoder Naalakkersuisut om at aktivere midler i finansloven til katastrofer, så de direkte berørte kan få hjælp.”

”Jeg blev så lettet, da jeg blev informeret om, at der ikke var kommet personer til skade i stormen. Katastrofer som denne kan dog have andre følgeskader end de materielle. Jeg hørte fra mange borgere, der har været bange under denne Piteraq, og ikke føler sig trygge. Det gør et stort indtryk på mig, og vi har derfor arrangeret mulighed for, at byens borgere kan mødes og være fælles om at bearbejde de voldsomme oplevelser,” fortæller Borgmester Avaaraq Olsen.

Der er arrangeret et møde i forsamlingshuset mandag d. 26. september kl. 19.00. Her vil borgere i Tasiilaq have muligheden for i fællesskab at bearbejde begivenhederne, men også høre mere om den generelle status efter stormen, og hvad hjælp kommunen stiller til rådighed.

”Jeg vil rigtig gerne opfordre alle der har behov for det, om at komme til forsamlingshuset. Jeg vil også gerne sige tak til alle de borgere der har hjulpet hinanden, og de kommunalt ansatte der har gjort en kæmpe indsats under og efter stormen,” afslutter Avaaraq Olsen.