Borger

Turistinformation slår dørene op i Tasiilaq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq har genåbnet turistinformationen i Skæven i Tasiilaq med faste åbningstider. En lokal turistoperatør kalder det positivt og ser frem til et bedre samarbejde med kommunen.

For ganske nylig har Kommuneqarfik Sermersooq overtaget bygning B-48 Skæven, som tidligere været drevet af fonden Destination East Greenland.

Kommunen har på kort tid omdannet bygningen i centrum af Tasiilaq til en turistinformation, som har åbent hver dag. Idéen er naturligvis at gøre det lettere for turisterne at finde de seværdigheder og udflugter, som passer til dem.

”Det er helt sikkert en positiv udvikling, at vi har fået et turistkontor, hvor turisterne kan komme og hente information om vores produkter. Der har allerede været et fint samarbejde i forbindelse med sommerens krydstogtskibe”, siger Rasmus Poulsen, som er indehaver af Tasiilaq Tours.

Til at løfte opgaven er der blevet ansat en medarbejder og to assistenter, som er klar til at byde byens gæster velkommen med et smil og masser af viden om lokalområdet. Naturligvis ikke kun om byen Tasiilaq, men også om bygderne den fantastiske natur i området Ikke mindst kan Tasiilaqs turismevirksomheder og de varer de har på hylderne blive præsenteret.

Turistinformationen holder åbent mandag – fredag fra 10.00-12.00 og igen fra 14.00-16.00. Lørdag og søndag er åbningstiderne 10.00-14.00.

Det var ikke meget Destination East Greenland havde ladet være tilbage, men takket være en indsats fra kommunens ansatte i løbet af sommeren, er der blevet plads til både stemning og information.

Billeder fra den første indretning kan ses herunder. Frem mod næste års turismesæson skal der gøres endnu mere ud af indretningen.