Borger

Nuuks nye skole tilpasses bybilledet

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

For arkitekterne har det været vigtigt, at Nuuks nye skole kommer til at passe naturligt ind i bybilledet, samtidig med at den bliver moderne og tilpasningsdygtig til fremtiden.

Omgivelserne har været med i arkitekternes tanker, når stregerne til den nye skole er blevet tegnet. Selvom skolen befinder sig lige midt i byen, ligger den samtidig meget tæt på masser af fritliggende huse, og det har været med til at inspirere arkitekterne.

Det er nemlig en af årsagerne til, at man har valgt at lave flere ”huse” i stedet for én stor bygning. Derudover giver de forskellige dele af skolen også mulighed for at justere, hvis der opstår behov for en større del af eksempelvis små eller større skolebørn.

Også den udendørs del af skolen gør brug af den omkringliggende by. Det kommer eksempelvis til udtryk på den del, som vender hen mod boligblokkene. Den del vil være udsmykket med mange af de dyr, som Grønlands fangere har jaget i hundredvis af år.

Det betyder, at det ikoniske gavlmaleri af fangeren på Blok 5 kommer til at se på de dyr, som har udgjort hans levegrundlag.

Skolen bliver efter planen klar til at tage imod de første elever i 2024.