Borger Folkeskolen

Nuuks nye skole får indendørs rutsjebane

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Når den nye skole i Nuuk centrum står færdig, så er der bevægelse bevidst tænkt ind i byggeriet. Når de små børn skal en etage ned, kan de eksempelvis vælge at tage rutsjebanen i stedet for trappen. Borgmesteren er begejstret for den måde at gøre bevægelse og leg til en fysisk del af den nye skole.

Hovedstadens børn kan se frem til en ny skole, hvor bevægelse bliver en naturlig del af hverdagen både indenfor og udenfor.

Borgmester Avaaraq Olsen har besøgt den nye skole, og som tidligere lærer kan hun lide hvad hun så.

”Jeg får helt lyst til at undervise igen. Det er et rigtigt dejligt læringsmiljø, med plads til både aktivitet og ro. Det gør det let for lærerne at tænke aktivitet ind i undervisningen”, siger Avaaraq Olsen.

Særligt en indendørs rutsjebane som alternativ til trapper er en ny måde at blande det praktiske med muligheden for leg, og det er borgmesteren glad for.

”Jeg synes, det er virkelig godt tænkt, at børns lyst til leg bliver en del af bygningen. Hvis jeg var skolebarn og fik valget mellem trapper og en rutsjebane ved jeg i hvert fald godt, hvad jeg ville vælge” siger Avaaraq Olsen.

Udover at give børnene en mulighed for at skifte etage på en hurtig og sjov måde, er det naturligvis håbet, at rutsjebanen vil give børnene flere ture op ad trappen og dermed øge den sunde, fysiske aktivitet.