Borger Folkeskolen

Medarbejdere fra USK, ASK og AKO støber fælles fundament for fremtiden

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Første etape af en længerevarende proces er afsluttet, efter personale fra USK, ASK, AKO Illu og Narsarmiutaq har været samlet til to fusionsdage på Hotel Hans Egede for at skabe en ny, fælles arbejdskultur. Ifølge lærerne vil dagene blive husket som tidspunktet, hvor USK og ASK blev forlovet.

Når den nye skole står klar i 2024 bliver det naturligvis en stor en af slagsen, som kommer til at erstatte de tidligere skoler USK og ASK. Derfor er det ganske naturligt, at lærerne er spændte på, hvordan det bliver, at arbejde på så stor en skole.

”Jeg er imponeret over det engagement vi har oplevet fra lærerne i løbet af de 2 dage. De har bidraget med kritiske iagttagelser og mange gode input, som vi tager med videre i processen. Man kan mærke, at lærerne glæder sig til de muligheder nye rammer og moderne faglokaler giver, og de er meget opmærksomme på, at der ikke skal se hverken en USK-ificering eller en ASK-ificering. Og det er også helt rørende at høre, hvor fokuserede de er på elevernes trivsel, selvom disse dage handler om arbejdskulturen for personalet”, siger Udviklingschef Jill Raarup-Hellesen.

Hun forsikrer samtidig, at der en helt separat proces med eleverne i centrum, som også bliver skudt i gang før åbningen af den nye skole.

”Selvom der er to år til, vi rykker ind på den nye skole, er det meget klart, at lærerne er fokuserede i forberedelserne på at blive helt klar til dagligdagen på den nye skole”, siger hun.

God og konstruktiv udveksling

Den udlægning deles af flere af de fremmødte. Begge dage er startet med, at de er blevet tildelt et tilfældigt bord at sidde ved, så posen er blevet rystet flere gange. Dermed er man sikker på, at personale fra forskellige institutioner er kommet til at tale sammen.

”Det har været spændende både i går og i dag og rigtigt fint med udveksling af idéer og erfaringer. Jeg synes, det har været spændende at høre mere om, hvordan hverdagen fungerer hos ASK” siger Hilda Pedersen, som arbejder som lærer på USK.

Processen fortsætter længe endnu, og der vil især være fokus fra lærerne på, hvordan man bedst skaber en rød tråd i arbejdet på tværs af klassetrin.