Affald og Miljø Folkeskolen

Kronprinsesse Mary besøgte fritidshjemmet Aqqaluk

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Børnene i fritidshjemmet Aqqaluk fik i går en oplevelse udover det sædvanlige. De fik besøg af en vaskeægte prinsesse. Kronprinsesse Mary er protektor for Verdensnaturfonden og havde derfor afsat noget af dagen til at samle plasticaffald i Nuuk.

Arrangement blev skudt i gang på fritidshjemmet Aqqaluk, hvor Borgmester Avaaraq Olsen bød kronprinsessen velkommen, og takkede hende for hendes arbejde for miljøet og for børns vilkår i hele kongeriget.

De mange spændte børn på fritidshjemmet havde været sammen om at lave gaver til Kronprinsesse Mary, der blev overleveret i en pose de selv havde dekoreret. Petrine og Inuuteq på 9 år havde glæden af at give posen til Kronprinsessen.

Fokus fortsatte med at være på børnene, og Borgmester Avaaraq Olsen afsluttede sin velkomsttale, med et ønske om, at deres ivrighed fortsatte i fremtiden.

”Det er glædeligt at se, at alle i unge mennesker er klar til at hjælpe med til at rydde op i byen. Jeg håber at i forsætter med at være så seje, og jeg håber, at I er med til at inspirere andre unge til at passe på naturen,” afsluttede Avaaraq Olsen.

Programchef ved Verdensnaturfonden, Allan Olsen, afsluttede talerne, hvorefter de glade børn trak i regntøjet og gummistøvlerne, og fulgte efter Kronprinsesse Mary og Borgmester Avaaraq Olsen ud i regnvejret for at samle affald.   

(Photocredit: Christian Klindt Sølbeck)