Borger

Kommuneqarfik Sermersooq flager på halv på lørdag

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Lørdag den 13. august 2022, bisættes skaberen af det Grønlandske flag – Erfalasorput, Thue Christiansen. Kommuneqarfik Sermersooq sammen med alle offentlige instanser gør dette for at ære og vise respekt for Thue Christiansen.

Thue Christiansen har tegnet det grønlandske flag – Erfalasorput. Flaget symboliserer den opgående sol over isen, der står for lyset og varmens tilbagevenden ved midsommer.

Storkunstneren Thue Christiansen havde mange meritter. Han er uddannet lærer, tidl. Landsstyremedlem for kultur og uddannelse, kunstkonsulent og kontorchef i Hjemmestyrets departement for kultur. Thue Christiansen blev ridder af Dannebrogordenen i 1997 og modtog i 2002 Hjemmestyrets Kulturpris i Guld.

Thue Christiansen er født i 25. februar 1940 i Maarmorilik ved Uummannaq og døde 26. juni 2022. Han blev 82.

Æret være hans minde.