Borger

Borgmester hilser underskriftsindsamling velkommen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Under navnet ”Meeqqeriviit pitsanngorlit / Bedre institutioner” har forælder Paarma Rosvig Pedersen oprettet en underskriftsindsamling, for at få netop bedre daginstitutioner.

Ifølge Sermitsiaq.ag er et af Paarma Rosvig Pedersens mål at få et møde med borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq Avaaraq Olsen, om situationen i daginstitutionerne. Det ønske vil meget hurtigt blive efterkommet.

”Jeg vil meget gerne mødes med Paarma Rosvig Pedersen. Jeg vil gerne mødes med alle, der har ideer til hvordan vi kan gøre vores daginstitutioner bedre.  Jeg er selv mor til to børn i daginstitutioner i Nuuk, så jeg har selv oplevet hvordan manglen på personale påvirker både børnene og forældrene, og det er helt afgørende for mig, at vi får løst det problem hurtigt”, siger Avaaraq Olsen.

Arbejder med løsningsforslag
Borgmesteren har selv prøvet at have børn med på arbejde, fordi der manglede personale i hendes børns daginstitution. Hun lægger stor vægt på at personalemanglen bliver afhjulpet, men hun er klar over, at det er en stor opgave, når hele samfundet mangler arbejdskraft.

”Det er ikke nogen hemmelighed at vi længe har haft svært ved at rekruttere ansatte nok til vores daginstitutioner, men det har ikke fået os til at give op. Forvaltningen arbejder konstant med nye tiltag, der skal afhjælpe situationen”, siger Avaaraq Olsen.

Beder forældre om hjælp 
Et af de tiltag skal kommunalbestyrelsen behandle i morgen: Flyverpædagoger, som tiltaget hedder, er en ny ordning, der skal give institutioner en ekstra pædagog, der skal understøtte og igangsætte pædagogiske tiltag, som der ellers normalt ikke vil være tid til, hvis der for eksempel er personalemangel.

Flyverpædagogordningen skal give dagtilbuddene et reelt pædagogisk løft i det daglige. Det forventes at give børnene mere indhold i deres dagligdage, og samtidig give et bedre arbejdsmiljø. For at styrke arbejdsmiljøet, har alle daginstitutionsledere i det forgange år været på lederkursus, og i løbet af efteråret vil der blive fremlagt en sektorplan for området, der indeholder en lang række nye tiltag til forbedring af dagtilbudsområdet.

”Daginstitutioner er et område jeg prioriterer højt. For at være sikker på at vi har alle de bedste ideer med, når vi skal lægge næste års budget, har jeg besluttet mig for at spørge forældrene hvilke forslag de har, specifikt til konkrete initiativer, som kommunen kan igangsætte. Derfor starter vi nu en borgerinddragelsesproces, hvor alle kan komme med deres ideer”, fortæller Avaaraq Olsen.

Borgerinddragelsesprocessen vil foregå på Kommuneqarfik Sermersooqs borgerinddragelsesplatform kommunqarfiga.gl og vil komme online i løbet af denne uge.