Fritid Kultur Oplevelser

Sermiligaaq fylder 100 år

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

I dag, den 14, juli, fylder den østgrønlandske bygd Sermiligaaq 100 år. Det bliver fejret på lørdag med taler fra bygdebestyrelsesmedlem Peter Utuange og formand for jubilæumskomitéen Simujoq Taunajik, fællesspisning, en masse aktiviteter for borgerne, og en gudstjeneste.

Søndag forsætter fejringen med fangstkonkurrence og endnu en gudstjeneste samt kransenedlæggelse.

Borgmesteren i Kommuneqarfik Sermersooq Avaaraq Olsen sender en stor lykønskning til bygden i anledning af jubilæet.

”Jeg vil gerne sige et stort tillykke til Sermiligaaqs indbyggere. I en tid hvor mange bygder oplever affolkning, er det dejligt at se en bygd der stadig blomstrer, og hvor borgerne selv har overskud til at arrangere en hel weekends fejringer, der inddrager alle bygdens indbyggere”, siger Avaaraq Olsen.

Sermiligaaq har i dag 195 indbyggere. Bygdens befolkningstal har i øvrigt ligget stabilt omkring 200 indbyggere igennem 20 år.  Bygden har i dag en folkeskole med cirka 30 elever og en daginstitution, samt mange aktive fiskere, der hele året fisker hellefisk ved gletsjeren.  Bygden er kendetegnet af et stærkt forenings liv, og er for eksempel den eneste bygd i Kommuneqarfik Sermersooq der driver sit eget forsamlingshus.

Sermiligaaq betyder på dansk den smukke gletsjerfjord og det er den bygd i Østgrønland, der ligger tættest på indlandsisen.