Borger

13 plejefamilier i Tasiilaq fik grundkursus

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

I midten af juni 2022 gennemførte 13 familier i Tasiilaq et grundkursus i forbindelse med tilladelse til at være plejefamilie. Der var vidt forskellige emner på skemaet under kurset som for eksempel vejledning til plejefamilier, samarbejde med myndighederne, hvordan børnene reagerer, når de bliver taget fra forældrene, og mange andre emner.

13 familier fik et grundkursus i forbindelse med plejefamilietilladelse. De blev undervist af psykoterapeuten Elisabeth Wille, mens plejefamiliekonsulenterne Martha Brandt og Olga Maratse fulgte med under kurset.

”Alle plejefamilier skal gennemføre et grundkursus, og vi er derfor meget glade for, at 13 familier har fået gennemført grundkursus for plejefamilier”, siger afdelingsleder for plejefamilieteamet i Afdeling for børn- og familiebehandling, Gerda Fleischer.

Plejefamilierne gennemgik mange punkter under kurset. Det var bl.a. oplæg om vejledning til plejefamilier samt samarbejde med myndighederne, visning af videoen ”Meerarsiaalluni inuuneq” (livet som plejebarn), hvad man skal være opmærksom på, når man har et plejebarn, der er tæt på én, meditation og meget andet.

En af deltagerne var Emilie Sanimuinaq, hun siger, at hun fik meget ud af kurset.

”Det var en meget givende kursus. Da jeg fik tilbuddet om at kunne deltage i kurset, var jeg lidt tilbageholdende da jeg tænkt ”hvorfor skal jeg have kursus igen?”. Men jeg er så glad, at jeg har taget imod tilbuddet. Det var dejligt at kunne dele oplevelser med andre deltagere, og Elisabeth Wille var en meget dygtig instruktør, hun var meget professionelt og har så meget at give, jeg er meget taknemlig over at have fået det her kursus”, siger Emilie Sanimuinaq.

Instruktøren Elisabeth Wille føler også, at kurset var givende.

”Alle der deltog var meget engagerede. Jeg synes også, at det var positivt med deltagelse af familier, der har modtaget børn fra andre grene af deres egen familie. I disse tilfælde er det hele privat arrangeret, men nu kan man se dem i systemet. Og jeg føler, at jeg har været med til et meget vigtigt kursus”, siger Elisabeth Wille.

Er du interesseret i at blive plejefamilier? Så læs mere her og ansøge